luni, 29 aprilie 2013

Ce este si ce face un designer grafic?


Un designer grafic este o persoana care este specializata in crearea si editarea mesajelor vizuale pentru branduri, principala preocupare si scop fiind acela de a face compania sa se diferentieze, sa fie mai cunoscut si implicit sa creasca vanzarile. La realizarea unui mesaj vizual cat mai bun contribuie si au un aport si o contributie foarte buna fotograful si copywritterul.  Ca si tehnologie folosita grafic designerii imbina tehnologia moderna: tableta grafica, calculatoare cu  metodele clasice cum ar fi hartia si creionul. Cei mai creativi grafic designeri sunt persoane foarte bine organizate, au un nivel de comunicare foarte bun si in cele mai multe cazuri au si cel putin o diplomă de excelenta.

Principalele sarcini ale designer-ului grafic:

Principala sarcina a unui designer grafic este de a crea un mesaj vizual ce reprezinta o idee sau un set de concepte. Pentru a face acest lucru, este nevoie de o prima intalnire cu clientul final pentru a afla detalii cu privire la proiect si ceea ce isi doreste sa transmita. Apoi designerii  fac niste schite de mana sau folosind programele de calculator (Adobe Photoshop, Corel Draw etc). Reglajele elementelor din conceptul de design, cum ar fi dimensiunea fontului sau aspectul general este parte a unui intreg proces. De-a lungul desfasurarii proiectului, designer-ul grafic se consulta cu clientii lor pentru a realiza reglajele de design.
Cateva elemente grafice pe care le realizeaza un designer grafic: logo, carti de vizita, mapa de prezentare, foaie antet, plic, design CD/DVD prezentare etc.

Un comentariu: